آخرین اخبارخواص گیاهان داروییدانه هادرمان با گیاهان دارویی و طب سنتیگیاهانمزاجها و مواد غذاییمیوه ها

تمبر هندی و خواص داروئی فراوان :

تمبر هندی که از Tamaria Hindi مشتق شده و به معنای میوه هندی می باشد . تمبر هندی درختی است بلند که منشا آن از هند و آفریقای شمالی بوده است ولی امروزه در بیشتر مناطق گرمسیر دنیا پرورش می یابد .
برگهای آن متناوب و مرکب شامل ۱۰ تا ۲۰ جفت برگچه فشرده و نزدیک بهم است . گلهای آن به رنگ زرد مایل به قرمز و به شکل خوشه در انتهای ساقه ظاهر می شود .
میوه آن شبیه باقلا به شکل غلاف و نیام و با کمی خمیدگی است . این غلاف به طول ۱۰ سانتیمتر می باشد که در آن بین ۳ تا ۱۰ دانه قرار درد .
برای تهیه تمبر هندی ها میوه ها را شکافته و قسمت گوشتدار آنها را با هسته بیرون آورده و خشک می کنند .
خشک کردن تمبر هندی طرق مختلفی درد و در هر منطقه فرق می کند . مثلا در جزایر آنتیل قسمت گوشتدار آنرا در ظرف بزرگی که دارای شربت غلیظی در حال جوش است وارد می کنند تا شربت در منافذ میوه نفوذ کرده و آنرا حل کند .

ترکیبات شیمیایی:

قسمت گوشتدار میوه دارای کمی قند و پکتین و همچنین اسید سیتریک ، اسید مالیک ، تارتارات و اسید پتاسیم می باشد . در پوست درخت تمبر هندی مقدری تانن وجود دارد . سرشاخه های جوان و سبز این درخت دارای مقدر زیادی ویتامین های گروه C , B می باشد.

خواص داروئی:
تمبر هندی از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است .
گرد تخم تمر هندي همراه با عسل براي تقويت نيروي جنسي مفيد است.
خانم هايي كه حامله هستند از خوردن تمر هندي خودداري كنند.
تمر هندي مقوي قلب است. يك ساعت بعد از غذا ميل شود.
تسكين دهندة آشفتگي و تهوع صفراوي است.
غرغره تمر هندي براي خناق مفيد است.
مزمزة آن جوشهاي دهان را از بين مي‌برد.
هيچ گاه ناشتا تمر هندي نخوريد.
براي كساني كه مي‌خواهند دير ارضا شوند از پودر دانه هندي به مقدار كم همراه با عسل استفاده كنند. 10 صبح خورده شود.
تمر هندي از مرض جذام جلوگيري مي‌كند.
تمر هندي از لحاظ صفراوي در ميان ميو‌ه‌هاي ترش مقام بالايي دارد.
تمرهندي براي خارش و گال مفيد مي‌باشد.
ميوه نارس و خام آن ديرهضم و نفاق است.
ضماد تمر يا دانة آن باز كننده و مسهل مي‌باشد.
خوردن تمر براي درمان سوزاك مفيد است.
براي درمان بواسير دانه تمر هندي را بصورت پودر كرده روي زخم بپاشيد.
گرد پوست درخت تمر جهت التيام زخم و جراحات سودمند مي باشد.
براي باز شدن اشتها قبل از غذا يك قاشق چاي خوري از خاكستر پوست تمر هندي تناول نماييد.
براي جمع شدن پوست صورت يا بسته شدن منافذ پوست پودر دانه تمر هندي را با آب نارنج مخلوط نموده روي پوست بگذاريد.
براي سفيد شدن دندانها 100 گرم دانه تمر هندي + 10 گرم كندر مخلوط كرده مسواك را خيس كنيد روي دندانها بكشيد.
براي امراض پوستي آش تمرهندي در برنامه غذايي خود قرار دهيد.
براي سردردهايي كه ناشي از فشار خون است ابتدا آلو را خيس كرده سپس با حرارت ملايم پخته و مقداري تمرهندي مخلوط كرده و ميل شود.
اگر هستة تازه تمرهندي را دو نيم كرده بر موضع عقرب‌زدگي بگذاريد سم آن را خواهد كشيد.

دم کرده تمبر هندی نیز اثر ملین درد . برای تهیه دم کرده یک قاشق غذا خوری تمبر هندی را با نیم لیتر آب جوش مخلوط کرده و به مدت یک ساعت بگذارید بماند سپس این دم کرده را در طول روز مصرف کنید .

بعضی از افراد که خوراکی ‌های ترش را بیشتر می‌ پسندند، آن را به طور مستقیم مصرف می‌ کنند اما می ‌توان به عنوان طعم‌ دهنده و ترش ‌کننده در بسیاری از غذاها هم از آن استفاده کرد. به این منظور باید تمبرهندی را در آب خیسانده و سپس آن را صاف کرد و پس از جدا کردن هسته، آن را خورد.” یادتان نرود که می ‌توان فیبرها و آوند های چوبی که در قسمت خوراکی این میوه دیده می ‌شوند را جدا کرد اما در صورت مصرف،‌ مشکلی برای فرد به وجود نخواهد آمد.

همان ‌طور که می ‌دانید هر ماده غذایی می ‌تواند در مراحل مختلف اعم از جمع ‌آوری، تهیه و بسته ‌بندی آلوده شود اما از آن جا که این میوه خود یک ضد میکروب است احتمال آلودگی در آن بسیار پایین است بنابراین با خیالی راحت آن را وارد میان وعده‌های روزانه ‌تان کنید.

مضرات :
تمبر هندی برای ریه و طحال خوب نیست و در اشخاصی که ریه و طحال ضعیف دارند ممکن است تولید اشکال کند . اینگونه اشخاص بهتر است که تمبر هندی را با کتیرا و یا خشخاش بخورند .

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن