آخرین اخباردرمان با گیاهان دارویی و طب سنتی

منابع طبیعی جاگزین آسپرین

 

قرص آسپرین با خواص ضد انعقادی برای پیشگیری از حمله قلبی و سکته مغزی شناخته شده است.

یکی از اختلالات شیوع یافته میان افراد غلظت خون است که به دنبال آن بیماری های دیگر را در پی دارد.براساس دکترین طب پایه خون در حالت طبیعی به هر نقطه ای از اندام بدن که وارد می شود، به همان عضو تبدیل خواهد شد.خون نه باید غلیظ باشد، نه بیش از حد رقیق، چرا که خون رقیق به دلیل حالت سیال بودن اندام ها را گرسنه نگه داشته و فرصتی برای جذب باقی نمی گذارد و در صورت غلیظ بودن نیز به دلیل غلظت شدید به خوبی از طریق اندام ها جذب نمی شوند و اگر هم جذب شود  به خوبی نمی توانند توسط اندام ها هضم شده و مورد استفاده قرار گیرند. خون غلیظ آن چنان فشرده است که نیاز به رطوبت بیشتر و جذب آب دارد و به همین دلیل است که اندام هایی مانند کبد سعی در جذب بیشتر آب از معده می کنند که یکی از علامت های آن عطش و میل شدید به نوشیدن مایعات می باشد.
مهمترین موضوع رقیق کردن خونی است که غلظت آن از حد طبیعی بالاتر رفته است. سکته ها اغلب از فشار خون بالا بوجود می آید، بالا رفتنی که منجر به پارگی مویرگ شده و خون از مویرگ بیرون تراویده و سکته را ببار می آورد؛ در درمان فوری و در درمان های غیر فوری زالو درمانی سریعاً خون را رقیق می نماید. از آن جا که رقیق کننده های شیمیایی از عوارض خطرناکی بر خوردار هستند بهتر است بطور کلی از داروهای شیمیایی استفاده نشود. اطلاع رسانی واجب است و روش  درمان باید از سوی مردم با آگاهی انتخاب شود. مردم باید بدانند و حق انتخاب داشته باشند. مصرف آسپیرین و وارفارین و امثال آن با توجه به این همه داروهای گیاهی بدون عوارض کاری اشتباه و غیر مفید به حساب می آید
داروها برای همه یک امر بدیهی شده است. طبق مستندات و اعترافات دانشمندان و پزشکان غربی آمار خسارت‏های پزشکی تکان دهنده است. کمترین دارو مانند استامینوفن و آسپیرین خود زمینه‏ ساز سرطان‏ها و سیروزهای کبدی هستند. آسپیرین که برای رقیق کردن خون بکار می‏رود و پیشگیری از سکته‏ های مغزی، خود باعث خشکی مویرگ‏ها شده و موجب سکته می‏شوند. این در حالی است که ده‏ها مورد برای رقیق کردن خون در اختیار مردم می‏باشد.
در مطالعات بالینی نشان داده شده است که آسپیرین سبب کاهش خطر حملات قلبی و سکته‌های مغزی می‌شود چرا که مانع چسبندگی پلاکت‌ها می‌گردد.
چنین است که مصرف آسپیرین در دستور کار پزشکان قرار می‌گیرد بدون آن که فکر کنند عوارض مصرف این دارو چیست؟ آیا مواردی بهتر برای مصرف جایگزین وجود ندارد؟
اولاً افراد زیر 21 سال نباید آسپیرین مصرف کنند بخصوص اگر همزمان بیماری آنفولانزا بروز کند خطر بالایی برای ایجاد بیماری بسیار جدی بنام سندرم ری بیمار را تهدید می‌کند.
آسپیرین را اگر بیماری نتواند تحمل کند داروی دیگر بنام پلاویکس را جایگزین می‌کنند که آن هم موجب جلوگیری از چسبندگی پلاکت‌ها می‌شود.
وقتی برای کاهش غلظت خون از آسپیرین و سایر داروهای ضد غلظت خون استفاده می‌شود، درست است که غلظت خون را کاهش می‌دهد اما:
أ‌-    موجب غلبه مزاج خشک در اندام‌ها و در عروق بویژه عروق مویرگی شده و باعث نازکی و شکنندگی دیواره عروق گشته و خود زمینه افزایش بیماری سکته‌های مغزی را در فشارخون بالا فراهم می‌سازد.
ب‌-     از طرف دیگر مصرف داروی آسپیرین به همراه تعدادی دیگر از داروهای رایج شیمیایی زمینه ساز بیماری‌های کبدی است.
ت‌-     علاوه بر آن وقتی برای کاهش غلظت خون از داروی آسپیرین یا موارد مشابه استفاده می‌شود جای داروهای طبیعی بدون عوارض و بسیار مفید دیگر پر می‌شود. اذهان عمومی تصور می‌کنند که مصرف آسپیرین به عنوان یک داروی شفابخش و بدون عارضه باعث طول عمر آنان می‌گردد.
ث‌-     برای جلوگیری از چسبندگی پلاکت‌ها عارضه چسبندگی خون را که در طب ایرانی کشورتان هزاران سال است بدان پرداخته مطالعه کرده و بکار بندید. ده‌ها داروی غذایی ساده می‌تواند مانع چسبندگی خون گردد که نام آنها در در قسمت مرقق ها و رقیق کننده ها گفته شده است.

عوامل غلیظ کننده و رقیق کننده خون
مهمترین عوامل غلیظ کننده خون مصرف داروهای شیمیایی شامل: تمام آنتی بیوتیک ها، کورتون ها، شیمی درمانی، پرتو درمانی و داروهای آنتی هیستامین و ضد حساسیت میباشد.
همچنین غلیظ کننده های مشهور غذایی عبارتند از: دل، قلوه، جگر سیاه، گوشت کنسرو شده یا خشک شده، سرخ کردنی ها، گوشت گاو، افراط در مصرف کباب، روغن مایع و جامد، سوسیس و کالباس ، چیپس، پفک و انواع فست فودها، نان های کم سبوس و بدون سبوس مانند نان ساندویج، خمیرهای پیتزا و….
مصرف سرخکردنی و فست فودها و غذاهای فشرده را نیز منجر به غلظت خون دانست و سپس به عواملی که موجب از بین رفتن غلظت خون و سبب رقیق شدن خون می شوند و  رژیم غذایی مبتنی بر غذاهای لطیف و رقیق خون برخی از میوه های مرطوب شامل: هندوانه، خربزه، طالبی، گرمگ، مرکبات، گیلاس، آلبالو، زردآلو، آلوی بخارا، آلوچه درختی، تمشک، شاه توت، توت سیاه، توت فرنگی، لیموترش، لیمو شیرین، انار، انبه، گوجه فرنگی، می باشد. و گیاهان دارویی رقیق کننده خون با مزاج های مختلف شامل: کاسنی، شاه تره، آویشن، نیلوفر، خارشتر، خارخسک، اسفرزه، قدومه، تخم شربتی، چای مکه، زرشک دارویی است.

شیوه های دیگر تأثیر گذار در کیفیت خون: آب و هوای معتدل خون را رقیق و آب و هوای خشک و گرم وخشک و سرد خون را غلیظ می کند.

خواب کافی خون را نرم و رقیق و بی خوابی خون را خشک و در نتیجه غلظت و رسوبات و تنگی در عروق ایجاد می کند. استرس و نگرانی، غم و غصه خون را خشک و غلیظ می کند و کبد را به سختی و دشواری و سوء مزاج می کشاند. ورزش متناسب با جسم خون را از غلظت دور و رقت مناسب می بخشد، تحمیل ورزش و کار شدید بر بدن خون را غلیظ می کند.  همچنین پاکسازی و تعدیل مزاج از طریق منضج و مسهل که از شیوه های درمانی طب سنتی است؛ حجامت را در پیشگیری از غلظت خون و زالو درمانی را در درمان آن همراه با پاکسازی و رژیم غذایی و داروهای رقیق کننده از تمهیدات بسیار قوی در طب سنتی ایران بیان نمود

مرقق ها، رقیق کننده ها
بجای مصرف آسپیرین می توان از چندین ماده غذایی استفاده کرد که عوارض داروهای رقیق کننده شیمیایی را نداشته باشد. این مواد عبارتند از:

  • دم کرده چای مکه(چای قرمز) هر شب قبل از خواب یک فنجان
  • یک استکان آب انار تازه
  • یک استکان آب زرشک
  • یک استکان دمکرده یا عرق چای کوهی
  • یک استکان دمکرده یا عرق قرقات
  • یک استکان دمکرده یا عرق کاسنی
  • یک فنجان شربت آبلیموی تازه
  • یک استکان از عرق هایی مانند؛آویشن ، بومادران،کاکل ذرت، دم گیلاس، گزنه و امثال آن
  • یک عدد گوجه فرنگی خام متوسط هر شب قبل از خواب یک لیوان آب پرتقال یا یک استکان آب گریب فوروت
  • یک فنجان شربت آبغوره خانگی بارب انار، میزان درصد ترکیب به این شرح است: 3 استکان آبغوره خانگی را با 2 استکان رب انار را با هم مخلوط کرده و هر بار دو سه قاشق آن را با کمی آب رقیق کرده بنوشند
  •  تخم خرفه 75 گرم و اسفرزه 25گرم را با هم مخلوط و در یک کیسه نخی ببندند و با 1/5 لیتر آبغوره خانگی مخلوط کرده و 48 ساعت در هوای معمولی اتاق بگذارند ، آنگاه عصاره کشی کرده و تفاله داروها را دور بریزید و در یخچال نگهداری کرده و هر شب قبل از خواب یک استکان ان را با مقداری آب رقیق کرده و میل کنند
  • هر شب یک فنجان دمکرده یا جوشانده گل گاوزبان، سنبل الطیب، لیموی عمانی قبل از خواب میل کنند. در این دمکرده میزان سنبل الطیب نسبت به گل گاوزبان از لحاظ وزنی یا حجمی یک پنجم است و میزان لیموی عمانی به میزانی است که ترشی آن برای مصرف کننده مطلوب باشد و معده را آزار ندهد.
  • یک لیوان مخلوطی از آب سیب با آب هنداونه و آب لیمو شیرین یا آب پرتقال میخوش یا آب گریپ فوروت را باهم مخلوط کرده هر شب قبل از خواب میل کنند
  •  یک استکان آب سبزی خرفه یا حدود 50 گرم سبزی خرفه یا حدود 50 گرم سبزی خرفه تازه هر شب قبل از خواب میل کنند
  • برای رقیق نگاه داشتن خون ده ها گیاه و ده ها داروی شناخته شده دیگر در طب سنتی وجود دارد که در کنار روش های ویژه آزموده در طب ایرانی بدون عوارض منفی می تواند بسیار مفید واقع شود بطور کلی داروها و روش های طب پایه از هر نوع سکته جلوگیری به عمل خواهد آورد
  • سیب: یکی از گزینه‌های غذایی سرشار از سالیسیلات طبیعی است. سالیسیلات‌ها پایه و اساس آسپرین هستند. سیب همچنین غنی از فیبر است که به کاهش التهاب در بدن کمک می‌کند و می‌تواند برای افراد در معرض خطر بیماری‌های قلبی عروقی مفید باشد. افرادی که از حمله قلبیجان سالم به در برده‌اند، نیاز به دریافت دوز روزانه آسپرین دارند تا خطر ابتلا به حمله بعدی را کاهش دهند. درمان روزانه با آسپرین خطر ابتلا به حمله قلبی بعدی را ۲۰ درصد کاهش می‌دهد.
  • گریپ فروت: یکی از بهترین میوه‌ها برای افزایش متابولیسم و کاهش وزن گریپ فروت است که منبع غنی از اسید سالیسیلیک نیز محسوب می‌شود؛ اسید سالیسیلیک همان ماده فعال در قرص آسپرین است.
  • اسفناج: منبع غذایی سرشار از فیبر و مواد مغذی است. این سبزی همچنین خاصیت ضد عفونی کننده دارد و می‌تواند اثرات منفی ناشی از رادیکال‌های آزاد را خنثی کند. فیبر موجود در اسفناج منجر به کاهش کلسترول بد می‌شود. اسفناج نیز غنی از اسید سالیسیلیک است و می‌تواند به جلوگیری از لخته شدن خون کمک کند.
  • ادویه‌ها: ادویه جاتی مانند پاپریکا، پونه کوهی، آویشن و زردچوبه. این‌ها نه تنها عطر و طعم بی‌نظیری به غذا می‌دهند، بلکه غنی از اسید سالیسیلیک هستند و مصرف آن‌ها به افراد در معرض خطر بیماری‌های قلبی عروقی پیشنهاد می‌شود.
  • آناناس: یکی از میوه‌های گرمسیری غنی از فیبر و مواد شیمیایی گیاهی است. آناناس نیز به کاهش کلسترول بد خون کمک می‌کند و ثابت شده منجر به جلوگیری از لخته شدن خون می‌شود و آن ‌هم به لطف وجود اسید سالیسیلیک.
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن