آخرین اخبارخواص گیاهان داروییدمنوش گیاهی

چای اولانگ و لاغری در طب سنتی و علم نوین :

چای اولانگ و لاغری در طب سنتی و علم نوین

چای اولانگ ( Oolong ) نشان دهنده تنها 2 درصد از چای در جهان است و به دلیل خواص لاغری بسیار مورد توجه قرار گرفته است.چای اولانگ سوخت و ساز بدن را افزایش و سبب کاهش استرس شود و به داشتن احساس عالی در هر روز کمک می کند. چای اولانگ چایی نیمه تخمیر شده است و محصولی مابین چای سبز تخمیر نشده و چای سیاه بسیار تخمیر شده می‌باشد. چای اولانگ بسیار معطر و دارای طعم و بویی دلپذیر است، که هم به صورت سرد و هم گرم قابل استفاده می‌باشد.

خواص چای اولانگ برای سلامتی بسیار زیاد است، زیرا چای اولانگ هم خواص چای سبز و هم چای سیاه را دارا می‌باشد. انواع بسیار متنوعی از چای در تمام دنیا وجود دارد، اما چای اولانگ مفیدترین آن ها است. چای اولانگ بهترین طعم را از بین تمام چای‌ها دارد و به دلیل تخمیر صورت گرفته دارای طعمی شبیه چای سیاه است، اما از نظر ظاهری و خواص درمانی به چای سبز شبیه‌تر می‌باشد(۱).

عوارض چای اولانگ در زمان بارداری وجود دارد؟
زنان باردار نباید بیش از سه فنجان چای اولانگ در روز بنوشند ، زیرا کافئین بیش از حد می تواند مشکلاتی ایجاد کند ( خوردن این چای زیر ۳ فنجان در روز برای خانم باردار عارضه ندارد ولی بیش از ۳ فنجان در بارداری می تواند مشکلاتی مانند زایمان زودرس و وزن کم هنگام تولد ایجاد کند ).

شما نباید چای اولانگ را با سایر محرک ها مانند آمفتامین ( شیشه ) یا افدرین بنوشید. انجام این کار می تواند باعث مشکلات جدی قلب شود.

در صورت استفاده از گیاهان یا مکمل ها داروهایی که لخته شدن خون را کاهش می دهد، در مصرف چای اولانگ و ترکیبات دارای چای اولانگ احتیاط کنید ، مواردی مانند:

سیر ، میخک ، زنجبیل ، جینگو ، قرص وارفارین ، قرص کلوپیدوگرل ( پلاویکس ) ، آمپول انوکساپارین

عوارض چای اولانگ چیست؟
مضرات چای اولانگ در نوشیدن بیش از حد ( بیش از ۵ فنجان در روز ) ایجاد می شود و تقریبا تمام این عوارض چای اولانگ ، به علت کافئین موجود در این چای است. عوارض ناشی از نوشیدن کافئین بیش از حد عبارتست از:

ضربان قلب سریع ، تپش قلب ، بیخوابی ، لرزش عصبی دست و پا ، سردرد ، درد شکمی ، حالت تهوع ، استفراغ ، اسهال و افزایش جریان ادرار.

مواد مغذی موجود در چای اولانگ |:
مشابه چای سیاه، چای اولانگ شامل چندین ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان مفید است.
یک فنجان چای دم کرده حدود شامل:
فلوراید: 5/24 درصد از RDI.
منگنز: 26 درصد از RDI.
پتاسیم: 1٪ از RDI.
سدیم: 1٪ از RDI.
منیزیم: 1٪ از RDI.
نیاسین: 1٪ از RDI.
کافئین: 36 میلی گرم.

برخی از آنتی اکسیدان اصلی در چای اولانگ، شناخته شده به عنوان چای، تئافلاوین، thearubigins و EGCG است. این مسئول بسیاری از خواص درمانی آن می باشد.
چای اولانگ همچنین شامل تیانین، یک اسید آمینه مسئول اثر آرامش بخش چای می باشد.

خواص چای اولانگ در علم نوین :

مبارزه با دیابت : 

تحقیقات علمی نشان داده‌اند که این چای از طریق محتوای آنتی اکسیدانی خود می‌تواند در تنظیم قند خون، کاهش نیاز به انسولین و افزایش حساسیت بافت‌ها به انسولین نقش داشته باشد (۲-۵).

سلامت قلب :

دانشمندان بر این باورند که این چای بوسیله محتوای آنتی اکسیدانی خود می‌تواند در کاهش فشار خون، کاهش سطوح کلسترول سرم و همچنین کاهش حملات قلبی و سکته‌ها نقش داشته باشد (۶-۸). در ژاپن نشان داده شده که افرادی که چای اولانگ را به صورت روتین مصرف می‌کنند، ۶۱ % احتمال کمتر ابتلا به بیماری‌های قلبی را دارند (۹). از آنجایی که کافئین می‌تواند باعث افزایش فشار خون در برخی افراد شود، این نگرانی در مورد چای اولانگ به خاطر کافئین کم (یک چهارم کافئین موجود در قهوه) و مصرف عادتی آن وجود ندارد (۱۰-۱۳).

چای اولانگ و لاغری :

یافته‌های علمی نشان داده که این چای از طریق پلی فنول‌های موجود در آن و کافئین می‌تواند باعث افزایش ۹/۲-۴/۳ درصدی در متابولیسم بدن شود و لذا چای اولانگ سبب لاغری شود ، از طرفی این چای جذب چربی را در روده کاهش می دهد و با این مکانیسم ، سبب پیشگیری از افزایش وزن می شود (۱۴-۱۶). همچنین نشان داده شده که چای اولانگ خاصیت چربی سوزی دارد و می‌تواند آنزیم هایی که مسئول سوختن چربی های ذخیره در بدن هستند را فعال کند (۱۷). تمامی این اثرات به روند کاهش وزن سرعت می بخشند.

بهبود عملکرد مغز :

چای‌ها می‌توانند در پیشگیری از آلزایمر و بهبود عملکرد مغز مفید باشند (۱۸, ۱۹). ال تئین، پلی فنول ها و کافئین موجود در این چای نیز این خاصیت را دارا می باشند(۲۰-۲۲).

دیگر فواید چای اولانگ :
پیشگیری از سرطان و جلوگیری از تقسیم سلول‌های سرطانی توسط آنتی اکسیدان‌ها(۲۳, ۲۴)

اثر بر استحکام استخوان (۲۵) و جلوگیری از پلاک های دندانی(۲۶) و کاهش علائم اگزما برای مدت طولانی از طریق پلی‌فنول‌ها (۲۷).

منابع علمی استفاده شده:

۱٫         Khan N, Mukhtar H. Tea and Health: Studies in Humans. Current pharmaceutical design. 2013;19(34):6141-7.

۲٫         Polychronopoulos E, Zeimbekis A, Kastorini CM, Papairakleous N, Vlachou I, Bountziouka V, et al. Effects of black and green tea consumption on blood glucose levels in non-obese elderly men and women from Mediterranean Islands (MEDIS epidemiological study). European journal of nutrition. 2008;47(1):10-6.

۳٫         Jing Y, Han G, Hu Y, Bi Y, Li L, Zhu D. Tea consumption and risk of type 2 diabetes: a meta-analysis of cohort studies. Journal of general internal medicine. 2009;24(5):557-62.

۴٫         Liu K, Zhou R, Wang B, Chen K, Shi LY, Zhu JD, et al. Effect of green tea on glucose control and insulin sensitivity: a meta-analysis of 17 randomized controlled trials. Am J Clin Nutr. 2013;98(2):340-8.

۵٫         Iso H, Date C, Wakai K, Fukui M, Tamakoshi A. The relationship between green tea and total caffeine intake and risk for self-reported type 2 diabetes among Japanese adults. Annals of internal medicine. 2006;144(8):554-62.

۶٫         Yang YC, Lu FH, Wu JS, Wu CH, Chang CJ. The protective effect of habitual tea consumption on hypertension. Arch Intern Med. 2004;164(14):1534-40.

۷٫         Imai K, Nakachi K. Cross sectional study of effects of drinking green tea on cardiovascular andliver diseases. Bmj. 1995;310(6981):693-6.

۸٫         Kono S, Shinchi K, Wakabayashi K, Honjo S, Todoroki I, Sakurai Y, et al. Relation of green tea consumption to serum lipids and lipoproteins in Japanese men. Journal of epidemiology. 1996;6(3):128-33.

۹٫         Mineharu Y, Koizumi A, Wada Y, Iso H, Watanabe Y, Date C, et al. Coffee, green tea, black tea and oolong tea consumption and risk of mortality from cardiovascular disease in Japanese men and women. Journal of epidemiology and community health. 2011;65(3):230-40.

۱۰٫       Fukuchi Y, Hiramitsu M, Okada M, Hayashi S, Nabeno Y, Osawa T, et al. Lemon Polyphenols Suppress Diet-induced Obesity by Up-Regulation of mRNA Levels of the Enzymes Involved in β-Oxidation in Mouse White Adipose Tissue. Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition. 2008;43(3):201-9.

۱۱٫       Myers MG. Effects of caffeine on blood pressure. Archives of Internal Medicine. 1988;148(5):1189-93.

۱۲٫       Renda G, Zimarino M, Antonucci I, Tatasciore A, Ruggieri B, Bucciarelli T, et al. Genetic determinants of blood pressure responses to caffeine drinking. Am J Clin Nutr. 2012;95(1):241-8.

۱۳٫       Lovallo WR, Wilson MF, Vincent AS, Sung BH, McKey BS, Whitsett TL. Blood pressure response to caffeine shows incomplete tolerance after short-term regular consumption. Hypertension (Dallas, Tex : 1979). 2004;43(4):760-5.

۱۴٫       Dulloo AG, Duret C, Rohrer D, Girardier L, Mensi N, Fathi M, et al. Efficacy of a green tea extract rich in catechin polyphenols and caffeine in increasing 24-h energy expenditure and fat oxidation in humans. Am J Clin Nutr. 1999;70(6):1040-5.

۱۵٫       Rudelle S, Ferruzzi MG, Cristiani I, Moulin J, Mace K, Acheson KJ, et al. Effect of a thermogenic beverage on 24-hour energy metabolism in humans. Obesity (Silver Spring, Md). 2007;15(2):349-55.

۱۶٫       Komatsu T, Nakamori M, Komatsu K, Hosoda K, Okamura M, Toyama K, et al. Oolong tea increases energy metabolism in Japanese females. The journal of medical investigation : JMI. 2003;50(3-4):170-5.

۱۷٫       Hursel R, Viechtbauer W, Dulloo AG, Tremblay A, Tappy L, RumplerW, et al. The effects of catechin rich teas and caffeine on energy expenditure and fat oxidation: a meta-analysis. Obesity reviews : an official journal of the International Association for the Study of Obesity. 2011;12(7):e573-81.

۱۸٫       Arab L, Khan F, LamH. Epidemiologic evidence of a relationship between tea, coffee, or caffeine consumption and cognitive decline. Advances in nutrition (Bethesda, Md). 2013;4(1):115-22.

۱۹٫       Feng L, Chong M, Lim W, Lee T, Kua E, Ng T. Tea for Alzheimer prevention. J Prev Alz Dis. 2015;2(2):136-41.

۲۰٫       Fredholm BB. Adenosine, adenosine receptors and the actions of caffeine. Basic & Clinical Pharmacology & Toxicology. 1995;76(2):93-101.

۲۱٫       Nehlig A, Daval JL, Debry G. Caffeine and the central nervous system: mechanisms of action, biochemical, metabolic and psychostimulant effects. Brain research Brain research reviews. 1992;17(2):139-70.

۲۲٫       Camfield DA, Stough C, Farrimond J, Scholey AB. Acute effects of tea constituents L-theanine, caffeine, and epigallocatechin gallate on cognitive function and mood: a systematic review and meta-analysis. Nutrition reviews. 2014;72(8):507-22.

۲۳٫       Steele VE, Kelloff GJ, Balentine D, Boone CW, Mehta R, Bagheri D, et al. Comparative chemopreventive mechanisms of green tea, black tea and selected polyphenol extracts measured by in vitro bioassays. Carcinogenesis. 2000;21(1):63-7.

۲۴٫       Yamada J, Tomita Y. Antimutagenic activity of water extracts of black tea and oolong tea. Bioscience, biotechnology, and biochemistry. 1994;58(12):2197-200.

۲۵٫       Wang G, Liu G, Zhao H, Zhang F, Li S, Chen Y, et al. Oolong tea drinking could help prevent bone loss in postmenopausal Han Chinese women. Cell biochemistry and biophysics. 2014;70(2):1289-93.

۲۶٫       Siddiqui IA, Afaq F, Adhami VM, Ahmad N, Mukhtar H. Antioxidants of the beverage tea in promotion of human health. Antioxidants & redox signaling. 2004;6(3):571-82.

۲۷٫       Uehara M, Sugiura H, Sakurai K. A trial of oolong tea in the management of recalcitrant atopic dermatitis. Archives of dermatology. 2001;137(1):42-3.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن