آخرین اخبارخواص گیاهان داروییدرمان با گیاهان دارویی و طب سنتیدمنوش گیاهی

دمنوش ماسالای هندی :

اگر می خواهید از بدنتان مراقبت کنید این چای را فراموش نکنید چون برای سلامتی فواید زیادی دارد و از ابتلا به بسیاری از بیماری ها جلوگیری میکند با خواندن منفعت های این چای برای یک بار هم که شده حتما آن را امتحان خواهید کرد و اگر عادت به نوشیدن این چای دارید خاصیت آن را بدانید . بهتر است در ادامه مطلب نگاهی به فایده های ان چای انداخته و طرز تهیه این چای را یاد بگیرید

اسم چای ماسالا به گوش شما خورده است؟ چای ماسالا یک چای هندی است که قرن هاست در سراسر جهان شناخته شده است و در نقاط مختلف جهان، به صورت های مختلف تهیه می شود. این نوشیدنی از ترکیب گیاهان، ادویه ها و حتی سبزیجات و میوه ها در آب جوش تهیه می شود.
این دستور تهیه ی ماسالا به بهبود گوارش و تقویت دستگاه ایمنی کمک می کند.
ترکیبات چای ماسالا رادیکال های آزاد را از بین می بردند و به این ترتیب، از سرطان، سرماخوردگی، جوش صورت و مشکلات دیگر جلوگیری می کنند.
این دمنوش خوش عطر و طعم را تهیه کنید و با نوشیدن آن، التهاب بدن خود را کاهش دهید، ایمنی بدن خود را بالا ببرید و گوارش را بهبود ببخشید.

خواص چایی ماسالا

افزایش میل جنسی

در پژوهشی اثر عصاره ی دارچین بر ساختار بافت بیضه و تعداد سلول های جنسی در موش های کوچک آزمایشگاهی بررسی شد. عصاره ی هیدروالکلی دارچین در دوزهای مختلف (۵۰ ،۱۰۰، ۲۰۰ و ۴۰۰ میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در مدت ۴۸ ساعت) تهیه و به روش درون صفاقی به مدت ۲۰ روز به گروه های تیمار تزریق شد. نتایج نشان داد که میزان اسپرماتوسیت‌های اولیه و اسپرماتوزوئیدها در دوزهای ۱۰۰، ۲۰۰ و ۴۰۰ میلی‌گرم بر کیلوگرم نسبت به گروه شاهد تفاوت معنی‌داری داشت. همچنین غلظت هورمون های LH و FSH با افزایش دوز تزریقی افزایش یافت و بیشترین افزایش در دوزهای ۲۰۰ و ۴۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم بود. یافته‌های این مطالعه نشان‌دهنده ی تأثیر مثبت عصاره ی دارچین بر سیستم تولید ‌مثل جنس نر، به دلیل افزایش معنی‌دار در تعداد سلولهای جنسی است. در بخش زیست شناسی دانشگاه بغداد پژوهش دیگری انجام شد و تأثیر دارچین بر باروری موش های نر به آزمایش گذاشته شد. نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف ۰/۱ میلی لیتر عصاره ی آبی دارچین به مدت ۳۰ روز، بر تحرک و غلظت اسپرم ها به میزان چشمگیری می افزاید. به طوری که بر غلظت آن، از (ml/106X1 .2) در گروه شاهد به (ml/106X4 .3) در موش های تیمار شده افزوده شد. همچنین درصد اسپرم های زنده از ۸۹/۲ درصد در گروه های شاهد به ۹۲/۸ درصد در موش های نر تیمار شده افزایش یافت. برپایه ی نتایج این مطالعه، مصرف روزانه ی عصاره ی آبی دارچین به مدت ۳۰ روز باعث بهبود کیفیت اسپرم ها و بهبود عملکرد تولید مثل در موش ها می شود.

کاهش بوی بد دهان

سینوئل که از ترکیبات عمده ی هل است، خاصیت آنتی باکتریایی و ضدعفونی کنندگی دارد و از آن در درمان و پیشگیری از تنفس بدبو و بیماری های لثه استفاده می شود. این ماده قادر به از بین بردن باکتری های بیماری زای دهانی است که می توانند منجر به ایجاد بوی بد در دهان و عفونت های دهانی شوند.

کاهش دردهای قاعدگی

در تحقیقی که نتایج آن در Journal of Alternative and Complementary Medicine چاپ شد، اثر زنجبیل با داروی مفنامیک اسید و ایبوپروفن در کاهش درد سیکل ماهانه (دیسمنوره اولیه ) زنان مقایسه شد. دیسمنوره ی اولیه بر اثر تولید بیش از حد پروستاگلاندین ها از بافت اندومتر (پوشش داخلی رحم) به وجود می آید. این نتایج نشان داد این دو دارو و زنجبیل تأثیر یکسانی برکاهش این نوع درد دارند. به بیان محققان، مکانیزم عمل این اثر زنجبیل می تواند تغییر در سیستم پروستاگلاندین باشد. زنجبیل از طریق بازدارندگی از متابولیسم سیکلواکسیژناز و لیپوکسی ژناز از تولید پروستاگلاندین ها جلوگیری می کند.

کاهش وزن

نظرات متفاوتی درباره ی اثر زنجبیل بر کاهش وزن وجود دارد. برخی از پژوهشگران مصرف زنجبیل بر کاهش وزن را بی اثر می دانند و به گفته ی برخی دیگر؛ مصرف مکمل این گیاه در کنار رژیم غذایی به مدت هشت هفته می تواند وزن بدن و اندازه ی دور کمر را کاهش دهد. براساس نتایج آزمایشی که در ژورنال Metabolism منتشر شد، مصرف زنجبیل، بدون آنکه بر پارامترهای متابولیک و هورمونی اثر منفی بگذارد، باعث چربی سوزی و ایجاد حس سیری در مردان دارای اضافه وزن می شود.

ضد میکروب

نتایج تحقیقی در مجله Journal of Applied Toxicology در سال ۲۰۰۵ نشان داد که روغن میخک منجر به حفاظت موش های آزمایشگاهی در برابر بیماری آفلاتوکسیکوزیس (ناشی از قارچ آفلاتوکسین) می شود. بر اساس اطلاعات منتشر شده در مجله Journal of Natural Products، ترکیبات میخک باعث مهار فعالیت عوامل بیماری زای دهان می شوند. در این پژوهش، فلاون ها، کامفرول و میریستینِ عصاره متانولی میخک فعالیت مهارکنندگی در برابر پاتوژن های P. gingivalis و P. intermedia نشان دادند. همچنین اثر عصاره استخراج شده میخک بر موش آلوده به ویروس هرپس سیمپلکس نوع ۱ (HSV-1) مورد مطالعه قرار گرفت و نتیجه آن در مجله Journal of Dermatological Science منتشر شد. دوز خوراکی (۷۵۰ میلی گرم / کیلوگرم در روز) از این عصاره به مدت ۱۰ روز، از پیشرفت و عود بیماری HSV-1 جلوگیری کرد و شیوع التهاب و سرخی پوست را نسبت به گروه کنترل کاهش داد.

 آنتی اکسیدان

نشان داده شده است که زنجبیل خاصیت آنتی اکسیدانی دارد. جینجرول نوعی آنتی اکسیدان موجود در زنجبیل است که از سلول های HL-60 (رده ی سلولی که به عنوان معیار در ارزیابی ترکیبات مضر در سلول ها استفاده می شود) در برابر تنش اکسیداتیو محافظت می کند. روغن زنجبیل اثر محافظتی در برابر آسیب DNA ناشی از H2O2 دارد.

بهبود عملکرد معده

در مطالعات in vitro (درون شیشه ای) و تحقیقات انجام شده روی حیوانات آزمایشگاهی مشخص شده است که زنجبیل اثر محافظتی بر معده دارد. محققان در آزمایشی که در ژورنال World Journal of Gastroenterology منتشر شد، اثر زنجبیل بر حرکات معده ای و تخلیه ی معده در بیماران مبتلا به سؤهاضمه را بررسی کردند و مشخص شد که زنجبیل باعث افزایش تخلیه ی معده و انقباضات آنتروم(قسمت انتهایی معده) در این بیماران می شود. عده ای از پژوهشگران سازوکار این اثر را ناشناخته دانسته و برخی دیگر، اثر زنجبیل بر سروتونین(ماده ای که توسط سیستم عصبی ترشح می شود و در تنظیم حرکات معده نقش دارد) را مسئول آن می دانند.

ضد درد و التهاب

نتایج یک مطالعه نشان داد که عصاره ی الکلی زنجبیل دارای اثرات ضد التهابی و ضد دردی است. تحقیقات متعددی نشان داده اند که در سطح سلولی، عصاره ی گیاه قادر به تعدیل پاسخ های ایمنی تشدید کننده ی التهاب است. مشخص شده که بیشتر آثار موردی مثل کاهش چربی یا قند و به خصوص فعالیت های ضد سرطانی این گیاه هم از طریق مکانیسم های تعدیل پروسه های التهابی صورت می گیرد. ترکیبات فعال این گیاه مثل جینجرول، شوگائول و کورکومین به خوبی توانایی مهار تولید پروستاگلاندین ها، نیتریک اکسید و حتی اینترلوکین های (نوعی سیتوکین که توسط گلبول های سفید ساخته می شود) درگیر در التهاب را دارند. افزون بر آن، ترکیبات موجود در زنجبیل، آنزیم های تولید کننده ی این واسطه های التهابی را مهار می کنند.

 بهبود عملکرد قلب و عروق

مطالعات in vitro نشان می دهند که جینجرول و شوگائول در دوز بالا باعث تقویت قلب می شوند. جینجرول و شوگائول، بازدارنده های آنزیمی بیوسنتز پروستاگلاندین ها (از واسطه های شیمیایی هستند که مسیرهای التهاب را راه اندازی می کنند)، ترومبوکسان (در انقباض عروق و لخته شدن خون نقش دارند) و لوکوترین (ترکیبی که در واکنش به التهاب ترشح می شود) هستند.

 تنظیم فشار خون

در ژورنال Journal of Dental and Medical Science تحقیقی منتشر شد. بر مبنای این تحقیق، زنجبیل توانست فشار خون سیستولیک و دیاستولیک و ضربان قلب را در مردان و زنان کاهش دهد. پیشنهاد شده است که نقش زنجبیل در کاهش فشار خون از طریق بلوک شدن کانال های کلسیم وابسته به ولتاژ اِعمال می شود.

 بهبود حافظه

نتایج حاصل از پژوهشی منتشر شده در ژورنال Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine حاکی از اثر مثبت عصاره ی زنجبیل بر عملکرد شناختی زنان میانسال سالم است. در این مطالعه، زنجبیل میزان توجه و کارایی فرایند شناخت را در این افراد بهبود بخشید. می توان دلیل این امر را به اثر زنجبیل بر افزایش میزان نوراپینفرین، اپی نفرین، دوپامین و سروتونین (انتقال دهنده های عصبی) در کورتکس و هیپوکامپ نسبت داد.

 ضد افسردگی

تحقیقی در مجله ی دانشگاه علوم پزشکی مازندارن منتشر شد که نشان می داد، زنجبیل در بهبود افسردگی ناشی از دیابت در موش های آزمایشگاهی نقش دارد. انتقال دهنده های عصبی مختلفی مثل نوراپی نفرین و سروتونین در افسردگی نقش دارند و کاهش غلظت سیناپسی این مواد منجر به بروز علایم افسردگی می شود. مطالعات نشان داده اند تغییرات هورمونی و نوروشیمیایی ناشی از دیابت می تواند در بروز افسردگی نقش داشته باشد. در شرایط دیابت القا شده با استرپتوزوتوسین در موش ها، غلظت سروتونین، نور اپی نفرین و گابا (میانجی های عصبی) در قسمت های مختلف مغز به ویژه قسمت بطنی میانی هیپوتالاموس نامتعادل بود و عصاره ی متانولی زنجبیل توانست با آزاد کردن سروتونین، نوراپی نفرین و گابا، غلظت سیناپسی این نوروترانسمیترها را متعادل کند.

احتمالاً عصاره ی متانولی زنجبیل از طریق تقویت عملکرد گابا اثر ضد افسردگی خود را در موش های دیابتی اعمال می کند. تایید این فرضیه به انجام آزمایش های بیشتری نیاز دارد.

 ضد تهوع

آزمایش های بالینی انسانی، اثر زنجبیل در جلوگیری از تهوع ناشی از سفر، جراحی و دوران بارداری را نشان داده اند. برپایه ی برخی تحقیقات بالینی، مصرف یک گرم زنجبیل یک ساعت پیش از جراحی از میزان تهوع و استفراغ در ۲۴ ساعت نخستِ پس از جراحی می کاهد. سازوکارهای زیادی برای اثر ضد تهوعی زنجبیل پیشنهاد شده است مثلا ًدر یک مدل جانوری نشان داده شد که ترکیب ۶-جینجرول باعث افزایش انتقال مواد در دستگاه گوارش می شود. همچنین این ترکیب و ترکیبات دیگر زنجبیل فعالیت آنتی ۵-هیدروکسی تریپتامین (ضد سروتونین) در خوکچه های هندی داشتند.

 بهبود عملکرد جنسی

در تحقیق منتشر شده در ژورنال Tikrit Medical Journal، اثر زنجبیل بر عملکرد جنسی مردان نابارور بررسی شد. برپایه ی این تحقیق، مصرف زنجبیل به تعداد و تحرک اسپرم ها افزود و حیات و مورفولوژی آنها را بهبود بخشید. همچنین باعث افزایش میزان تستوسترون و گلوتاتیون سرم (ترکیب آنتی اکسیداتیو) شد. محققان دلیل این امر را به اثر محافظتی آنتی اکسیدانی زنجبیل و اثر آن بر گلوتاتیون و کاهش تنش اکسیداتیو نسبت می دهند. جینجرول ها و شوگائول ها از ترکیبات فنلی مهم در زنجبیل هستند که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند.

 بهبود تنفس

زنجبیل غنی از جینجرول ها و شاگائول ها است که بین آنها ۶- جینجرول و ۶- شاگائول مهار کننده های پرقدرت ۵-لیپواکسیژناز هستند. زنجبیل توانایی مهار سنتز بعضی از سایتوکین های التهابی مانند اینترکولین-۱ و فاکتور نکروز تومور آلفا (TNF-α) را دارد و می تواند پاسخ های مشتق از فعالیت Th1 (نوعی گلبول سفید که در سیستم ایمنی نقش دارد) را مهار کند. ضمناً می تواند پاسخ های ایمنی ناشی از Th2 را هم مهار کند که نقش مهمی در ایجاد بیماری آسم دارد.

 التیام دردهای آرتروز

در برخی از گزارش ها آمده است که مصرف زنجبیل می تواند درد آرتروز را کاهش دهد. پژوهشی نشان داد که مصرف ۲۵۰ میلی گرم عصاره ی زنجبیل به مدت سه ماه از درد آرتروز زانو می کاهد. بازدارندگی از سنتز پروستاگلاندین ها و لوکوترین (واسطه های التهابی) از مکانیسم های پیشنهادی برای اثر ضد درد و ضد التهابی زنجبیل است. در برخی از تحقیقات زنجبیل با داروهایی مانند ایبوپروفن مقایسه شده است. در مطالعه ای دیگر، اثر گلوکزامین و پودر زنجبیل در بهبود بالینی بیماران مبتلا به استئوآرتریت زانو مقایسه و مشخص شد مصرف پودر زنجبیل می تواند با کاهش درد مفاصل زانو مرتبط باشد. مطالعات انجام شده روی مدل های حیوانی اثر مهاری زنجبیل روی آنزیم های Cox-2 (سیکلواکسیژناز) و لیپواکسیژناز را نشان داده اند. در تحقیق دیگری دیده شد که مصرف زنجبیل خام با دوز ۳ گرم در روز حداقل به مدت ۳ ماه می تواند موجب کاهش درد و تورم مفاصل در بیماران مبتلا به بیماری های مفصلی شود. پژوهشگران اظهار می کنند که ترکیبات ضدالتهابی زنجبیل می تواند موجب مهار شدن پروستاگلاندین های التهابی شود.

 تنظیم کلسترول خون

مصرف یک گرم زنجبیل سه بار در روز به مدت ۴۵ روز، از میزان تری گلیسرید و کلسترول افرادی که کلسترولشان بالا بود کاست. در آزمایشی که نتایج آن در ژورنال Pharmaceutical Science منتشر شد مصرف پودر زنجبیل باعث کاهش میزان تری گلیسرید سرم در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ شد. اثر زنجبیل بر کاهش چربی خون می تواند به دلیل کاهش جذب چربی(مثلاً با کاهش لیپاز پانکراس) و افزایش تبدیل کلسترول به اسیدهای صفراوی باشد. گزارش شده است که زنجبیل می تواند از طریق کاهش آنزیم فارنزیل دی فسفات سنتاز کبدی(در تولید کوآنزیم Q10 نقش دارد که آنتی اکسیدانی است که از پراکسیداسیون لیپیدهای غشایی جلوگیری می کند) از بیوسنتز سلولی کلسترول هم، جلوگیری کند.

بهبود سندروم روده ی تحریک پذیر (IBS)

در بسیاری موارد، زنجبیل برای بهبود علایم سندروم روده ی تحریک پذیر استفاده می شود ولی آزمایش های زیادی درباره ی اثبات اثر آن بر آی بی اس انجام نشده است. در آزمایشی که نتایج آن در ژورنال Complementary Therapies in Medicine چاپ شد، زنجبیل باعث کاهش علایم آی بی اس در بیماران مبتلا شد. مشخص شد که این اثر به دوز وابسته است و معلوم نیست که دلیل اثر آن ضد التهاب بودن زنجبیل است یا خواص دیگر این گیاه.

 بهبود میگرن

در تحقیقی مشاهده شد که اثر پودر زنجبیل بر درمان میگرن بیماران، با سوماتریپتان(داروی ضد میگرن) قابل مقایسه بود، ضمن اینکه آثار جانبی آن هم کمتر از این دارو بود. در آزمایش دیگری گزارش شد که درد میگرن زنی ۴۲ ساله با ۱۶ سال سابقه ی میگرن، پس از مصرف مکمل زنجبیل در رژیم غذایی اش(یک ونیم تا ۲ گرم زنجبیل در روز) تسکین چشمگیری داشت.

 ضد سرطان

براساس یافته های حاصل از پژوهشی که در ژورنال Cancer Prevention Research منتشر شد، زنجبیل می تواند بر بهبود سرطان روده اثر بگذارد. این آزمایش روی مخاط روده ی داوطلبان سالم انجام شد و نشان داد که زنجبیل می تواند مقدار ایکوزانوئیدها (پیام رسان های بیولوژیکی که در ایمنی و التهاب نقش دارند) را کاهش دهد و احتمالاً این کار را با ممانعت از تبدیل اسید آراشیدونیک به این مواد انجام می دهد.

افزایش ایکوزانوئیدهای التهابی تولید شده توسط COX از نخستین اتفاقاتی است که در پیشرفت سرطان روده بزرگ روی می دهد. زنجبیل باعث کاهش COX در شرایط in vitro و کاهش تولید یا تکثیر آدنوم (تومور خوش خیم با منشاء بافت غددی) در موش های صحرایی شد. مکانیزم عمل اثر زنجبیل در فعالیت ضد سرطانی کاملا شناخته شده نیست ولی به نظر می آید با فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی ترکیبات زنجبیل (جینجرول ها و شوگائول ها) مرتبط باشد. مرگ سلولی آپوپتوزی ایجاد شده بر اثر جینجرول، پارادول و شوگائول در رده های سلولی سرطانی انسان و موش های سوری نشان داده شده است.

تنظیم قند خون

مدارک کافی درباره ی اثر زنجبیل بر قند خون در افراد دیابتی موجود نیست. برخی تحقیقات حاکی از آنند که مصرف روزانه ی زنجبیل به مدت هشت هفته از مقدار انسولین کاست ولی اثری بر میزان قند خون نداشت. به عکس، آزمایش دیگری اثر زنجبیل بر میزان قند خون و نه انسولین را نشان می دهد. در آزمایشی که نتایج آن در ژورنال Pharmaceutical Science منتشر شد، مصرف پودر زنجبیل باعث کاهش گلوکز سرم در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ شد. تضاد موجود در این نتایج می تواند به دلیل تفاوت در دوز مصرفی یا مدت زمان مصرف زنجبیل باشد.

مکانیزم کاهش قند بر اثر مصرف زنجبیل می تواند افزایش بیان ژن GLUT-4 (از ناقلین گلوکز) باشد. به علاوه به نظر محققان جینجرول های موجود در زنجبیل، با بازدارندگی از آنزیم های مرتبط با دیابت نوع ۲ (آلفا گلوکوزیداز و آلفا آمیلاز) میزان گلوکز خون را تعدیل می کنند.

 تقویت کننده ی سیستم ایمنی بدن

پژوهش ها نشان می دهد که دارچین غنی از پلی فنول و پروآنتوسیانیدین است. خواص ضد باکتریایی و ضد ویروسی عصاره ی دارچین به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. در پژوهشی تأثیر عصاره ی دارچین روی موش های آزمایشگاهی بررسی شد. عصاره ی دارچین در دوزهای ۱۰میلی گرم بر کیلوگرم و ۱۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم مصرف شد. نتایج نشان داد که دوز ۱۰ میلی گرم بر کیلوگرم فقط باعث افزایش سطح سرم ایمنوگلبولین شد در حالی که دوز ۱۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم مرگ و میر پاستورلا مالتوسیدا (باکتری گرم منفی) را به میزان ۱۷ درصد کاست. این نتایج همچنین باعث افزایش ضریب بیگانه خواری، چسبندگی نوتروفیل، سطح سرم ایمونوگلوبولین و ارزش تیتر آنتی بادی شد.

ضد التهاب و تسکین دردهای عضلانی

پژوهش ها نشان می دهد که خاصیت ضد التهابی دارچین به دلیل وجود ترکیب سینامالدئید آن است. سینامالدئید فعالیت فاکتور KB در سلول های ایمنی را مهار می کند. پژوهش ها نشان می دهد که ترکیبات سینام آلدهید، اوژنول و ترکیبات ترپنی دارچین مسکن و آرام بخش است. اوژنـول، متابولیسم آراشیدونیک اسید و آزادسـازی هیستامین و در نتیجه التهاب را مهار می کند. ترکیبات ترپنی هم مهارکننده ی متابولیسم اسید آراشیدونیک و آنزیم نیتریک اکساید هستند. در نتیجه، دارچین و ترکیبـات آن می توانند روی سیـستم اعـصاب مرکزی اثر گذاشته و سبب کاهش درد شوند. تحقیقات نشان می دهد که اوژنولِ دارچین خاصیت مهار کنندگی آنزیم نیتریک اکـساید سنتتاز را دارد و از طریق رها سازیNO که یک میانجی شناخته شده ی درد است، موجب مهار دردهای حاد و مزمن می شود. در تحقیقات ثابت شده است که اوژنول اثر ضد درد دارد. بر مبنای تحقیقاتی دیگر، اوژنول سبب مهار ورود کلسیم بـه داخل سـلول می گردد و از این راه باعث مهار رهاسازی نوروترانسمیترهای دخیل در انتقال پیام درد از پایانه ی فیبرهای آوران درد در شاخ خلفی نخاع می‏ شود. پژوهشها روی لینالول از ترکیبات منوترپنی دارچین، نـشان می دهد کـه ایـن ترکیـب بـا اثـر روی رسپتورهای اوپیوئیدی، اثـر ضـد درد ایجاد می کند. همچنین لینالول با باز کردن کانالهای پتاسیمی سبب ایجاد پتانسیل مهاری در نورون های سیستم عصبی مرکزی می شود.

روش تهیه

مواد لازم (۲ نفر)

• ۶ عدد میخک

• ۷ عدد هل

• ۲ عدد چوب دارچین

• ۲ حلقه زنجبیل

• ۱ قاشق غذاخوری پودر رازیانه

• ۲ پیمانه آب

• ۲ پیمانه شیر

• ۲ عدد چای کیسه ای

• عسل

۱٫ همه مواد به غیر از چای، شیر و عسل را درون ظرفی بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس چای را اضافه کنید اجازه دهید ۵ دقیقه بماند. سپس شیر داغ را اضافه کنید و بعد از روی حرارت بر دارید.

۲٫ چای ماسالا را از صافی عبور دهید و در لیوان مناسب سرو کنید.

نحوه مصرف چای ماسالای
بهترین زمان مصرف چای ماسالا: ۱ الی ۲ ساعت پیش یا پس از غذا.

محدودیت مصرف دمنوش ماسالا
۱- خانم های باردار و شیرده پیش از مصرف، با پزشک مشورت کنند. برخی معتقدند مصرف زنجبیل در این دوران ممکن است بر هورمون های جنسی جنین اثر بگذارد. بعضی از محققان می گویند زنجبیل ممکن است احتمال خونریزی و در نتیجه سقط جنین را افزایش دهد. توصیه می شود بانوان باردار درباره ی مقدار مصرف این گیاه با پزشک خود مشورت کنند.

۲- افراد مبتلا به سنگ کیسه ی صفرا، هل را فقط در حد غذایی و نه دارویی مصرف کنند، چون می تواند باعث شدت یافتنِ درد، در این افراد شود.

۳- افراد مبتلا به دیابت و بیماری های کبدی پیش از مصرف با پزشک مشورت کنند.

۴- سازمان غذا و داروی ایالات متحده ی آمریکا (FDA) زنجبیل را مکمل غذایی ایمن و بی خطری معرفی کرده است. البته همانند هر ماده ی دیگری، مصرف بیش از حد این گیاه باعث بروز عوارضی می شود. آریتمی، اسهال و واکنش های آلرژیک ایمونوگلوبین از عوارض ناشی از مصرف نادرست زنجبیل هستند.

۵- دوز بالای زنجبیل ممکن است سبب تشدید ناراحتی های قلبی شود.

۶- ممکن است روغن میخک باعث خونریزی در حین و یا بعد از عمل جراحی شود. حداقل ۲ هفته قبل از عمل جراحی از میخک استفاده نشود.

۷- استفاده مکرر از روغن میخک در دهان یا روی لثه می تواند به لثه ها، مغز دندان، پوست و غشاهای مخاطی آسیب زند.

۸- روغن میخک حاوی یک ماده شیمیایی به نام اوژنول است که به نظر می رسد سرعت لخته شدن خون را کاهش می دهد. ممکن است مصرف روغن میخک باعث خونریزی در افراد مبتلا به اختلالات خونریزی شود.

۹- در کودکان، مصرف روغن میخک از طریق دهان مضر است و می تواند منجر به عوارض جانبی شدید مانند تشنج، آسیب کبدی و عدم توازن مایعات در بدن شود.

منبع : baghdaroo.damnewsha

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن