آخرین اخبارگیاهان

تاثیر زنجبیل در درمان بیماری ها :

زنجبیل مانند دارچین ، در بین ایرانیان محبوبیت زیادی دارد .در این مطلب ، به برخی از خواص و فواید زنجبیل اشاره شده است .

تاثیر زنجبیل در درمان تهوع و استفراغ بارداری و حاملگی
موثر بودن زنجبیل در کاهش تهوع و استفراغ بارداری ( که یکی از علائم بارداری است ) ، حتی در موارد شدیدی که منجر به بستری شدن در بیمارستان می شود ، کاملا تایید شده است . زنجبیل تاثیر چشمگیری در کاهش تهوع صبحگاهی و تعداد حملات استفراغ در اوایل بارداری و قبل از هفته بیستم حاملگی دارد . داروهایی که برای درمان این تهوع و استفراغ در دوران بارداری مصرف می شوند معمولا عوارض جانبی در پی دارند و گاها می توانند باعث ناهنجاری ها و مشکلاتی در سلامت جنین شوند . در حالی که زنجبیل هیچ کدام از این عوارض را ندارد.
همچنین از دمنوش زنجبیل می توان برای کاهش درد بعد از زایمان طبیعی استفاده کرد
زنجبیل باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود
زنجبیل می تواند با تحریک غدد عرق بدن ، به سم زدایی و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند . همچنین عرق بدن حاوی نوعی ماده ضدعفونی کننده طبیعی است که در هنگام ترشح عرق ، به سطح پوست منتقل شده و از پوست بدن در مقابل عوامل بیماری زا محافظت می کند . از جمله در برابر باکتری هایی مانند :اشریشیا کلی (E.coli) و استافیلوکوکوس اورئوس (Staphylococcus aureus) که علت رایج ترین و شایع ترین عفونت های پوستی هستند . همچنین قارچ هایی مانند کاندیدا آلبیکانس (Candida_albicans) که یک قارچ و مخمر دو دیپلوئیدی است و معمولاً عامل ایجاد عفونت های برفک دهان و واژینیت قارچی است .
زنجبیل به هضم غذا کمک می کند
ترکیبات فنلی موجود در زنجبیل (جینجرول، شوگاول و زینجرون) عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می بخشد ، بزاق را افزایش می دهد ، باعث بهبود تولید صفرا میشود و از انقباضات مضر معده جلوگیری میکند . همچنین زنجفیل برای تولید آنزیم های تریپسین و لیپاز پانکراس بسیار مفید است . به همین دلیل اعتقاد بر این است که زنجبیل برای جلوگیری از سرطان کولون و جلوگیری از یبوست بسیار مفید است .
زنجبیل درد قاعدگی و پرویود را کاهش می دهد
گرفتگی قاعدگی درد شدیدی در قسمت پایین شکم است که تقریبا هر زنی در طول زندگی خود آن را تجربه می کند . این درد و گرفتگی ممکن است قبل از پریود ، در حین پریود و یا بعد از پریود باشد . در برخی از زنان این گرفتگی قاعدگی ، از چند روز قبل از پریود آغاز شده و تا چند روز بعد ، ادامه دارد . به دلیل ترکیبات فنلی موجود در زنجبیل (جینجرول، شوگاول و زینجرون) از این ادویه محبوب می توانید برای کاهش درد و گرفتگی های قاعدگی استفاده کنید. چای زنجبیل بهترین راه طبیعی برای درمان و کاهش درد پریود است . همچنین مصرف این چای میتواند حالت تهوع و استفراغ شما را در دوران قاعدگی از بین ببرد .

اکثر خانم ها برای کاهش دردهای قاعدگی از مسکن های معروفی مانند ایبوپروفن و استامینوفن استفاده می کنند که هر کدام از این داروها عوارض جانبی بخصوصی دارند در حالی که زنجبیل یک درمان طبیعی بوده و این عوارض را ایجاد نمی کند . با وجود اینکه عوارض جانبی شدید و ناراحت کننده ای برای زنجبیل گزارش نشده است اما شما باید در مصرف این ادویه تعادل را رعایت نمایید .
زنجبیل باعث سلامت قلب و عروق می شود
حمله قلبی و سکته مغزی ؛ دو قاتل بزرگ انسان در جهان هستند که زنجبیل نقش ویژه ای در پیشگیری از ابتلا به آنها دارد . بخصوص اگر همراه با مصرف سیر و پیاز باشد . سیر ، پیاز و زنجفیل خاصیت ضد انعقاد خون دارند که می تواند برای جلوگیری از حمله قلبی و سکته مغزی مفید باشد . توجه داشته باشید که در صورتی که در حال مصرف داروهای قلبی و داروهای ضدانعقاد خون مانند وارفارین هستید ، قبل از مصرف زنجفیل ، با پزشک خود مشورت کنید . همچنین همانطور که قبلا اشاره شد ، زنجبیل تاثیر زیادی در تنظیم کلسترول و قند خون دارد که این عوامل نیز می تواند باعث بهبود عملکرد قلب و عروق شود .
زنجبیل دشمن شماره یک عفونت های قارچی است
طبق تحقیقاتی بین 29 گیاه مختلف انجام شد مشخص شده است که زنجبیل بین سایر داروهای گیاهی ، قویترین خاصیت ضد قارچ را دارد . در موارد نادر ، زنجبیل ممکن است با برخی از آنتی بیوتیک ها تداخل ایجاد کند

مک به کاهش وزن و داشتن پوستی زیبا تنها خواص زنجبیل نیستند، با ما همراه باشید تا علاوه بر خاصیت‌های زنجبیل، با بهترین و ساده‌ترین روش‌های استفاده از این گیاه حیرت‌انگیز آشنا شوید و بهترین نتایج را از آن بگیرید.

از بین برنده جای زخم و لک
آنتی‌اکسیدان فوق‌العاده نیرومند زنجفیل بهترین چیز برای از بین بردن جای زخم، آسیب‌های پوستی و لکه‌های ناشی از افزایش سن است. کمی زنجبیل تازه‌ی رنده شده را با یخ خُرد شده مخلوط کرده و یک بار در هفته روی پوست‌تان بگذارید.

ضدالتهاب
زنجبیل یک ضدالتهاب طبیعی است که به آرام شدن پوست آسیب‌دیده یا پوستی که کمی ملتهب است کمک می‌کند. همزمان گردش خون را هم بهبود می‌دهد. کسانی که آسم دارند توجه کنند: یکی دو قطره عصاره‌ی زنجبیل به همراه ماده‌ای مثل روغن زیتون حسابی آرامش‌بخش است.

 

 لایه‌بردار
یکی از خواص زنجبیل لایه برداری پوست است. خیلی راحت می‌توانید برای خودتان در خانه اسکراب صورت و بدن تهیه کنید. بافت دانه دانه‌ی زنجفیل شما را از سلول‌های مُرده‌ی پوست خلاص می‌کند. آن را با عسل موم‌دار مخلوط کنید و از بوی فوق‌العاده‌اش لذت ببرید.

بهبود سرماخوردگی و آنفولانزا
سرماخوردگی چیز مزخرفی است اما از دست آن ویروس لعنتی هم نمی‌شود فرار کرد. اما می‌شود به زنجبیل پناه برد! زنجبیل منبع اصلی دکونژستان (ماده‌ی ضد احتقان) است. موقع سرماخوردگی لذتی بالاتر از این نیست که با یک فنجان چای داغ زنجبیل زیر پتو بخزید. بهترین کار این است که ترکیبی از زنجبیل خُرد شده با آب داغ، آبلیمو و عسل را به بدن بزنید. برای اینکه با خواص عسل نیز آشنا شوید، سری به مقالات «چطور » بزنید.

 آنتی‌هیستامین طبیعی
حساسیت فصلی یا آلرژی دارید؟ می‌دانم چه می‌کشید! اما غصه نخورید: چه به بوی گل حساسیت داشته باشید و چه به موی گربه، زنجبیل جایگزینی طبیعی برای انواع داروهای پزشکی است. ثابت شده است که چند فنجان چای زنجبیل در روز می‌تواند عطسه‌ها و آبریزش بینی همراه با آلرژی را کاهش دهد.

اکسیر جوانی
چند پژوهش روی حیوانات نشان داده است که زنجبیل روی کاهش زوال عقلِ ناشی از افزایش سن که مقدمه‌ای بر آلزایمر است تأثیر دارد. در زنان مسن‌تر هم، آزمایش‌ها نشان از بهبود قابل توجه قدرت حافظه و زمان واکنش داشته‌اند.

برطرف کننده‌ی درد عضلات
دفعه‌ی بعد که عضله‌تان کشیده شد یا موقع خواب سرتان بد افتاد و گردن‌تان خشک شد چند قطره روغن زنجبیل به آب داخل وان اضافه کنید. حتی می‌توانید کمی خمیر زنجبیل گرم شده را مستقیما به ناحیه‌ی دردناک بمالید. خوردن یک قاشق پودر زنجبیل در روز اول عادت ماهانه هم می‌تواند به کم شدن دردهای شکمی کمک کند.

 ضد تهوع
یکی دیگر از خواص زنجبیل ضد تهوع بودن آن است. هر نوع حالت تهوعی که داشته باشید- تهوع صبحگاهی بارداری، تهوع ناشی از حرکت یا هر نوع دیگری از تهوع- زنجبیل چاره‌ی کار شماست. ثابت شده است که ریشه‌ی زنجبیل، هم شدت و هم دفعات بالا آوردن را کاهش می‌دهد و خب، بهتر از همه اینکه یک ضدتهوع طبیعی است.

کمک به کاهش چشمگیر قند خون و خطر بیماری‌های قلبی
زنجبیل می‌تواند به‌طور قابل‌توجهی قند خون و خطر بیماری های قلبی را کاهش دهد. خاصیت دیگر زنجبیل -که اخیرا تحقیقاتی بر روی آن صورت گرفته- ضددیابت بودن آن است. در مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۵ بر روی ۴۱ نفر از مبتلایان به دیابت نوع دو انجام گرفت، مشاهده شد مصرف ۲ گرم پودر زنجبیل می‌تواند قند ناشتا را تا ۱۲٪ کاهش دهد.

همچنین زنجبیل توانست سطح HbA1c را که یکی از علائم قند خون است در بازه‌ی ۱۲ هفته‌ای تا ۱۰٪ کاهش دهد.

علاوه بر اینها، کاهش ۲۸ درصدی نسبت ApoB به ApoA و کاهش ۲۳ درصدی در نشانه‌های لیپوپروتئین‌های اکسیدشده در اثر مصرف زنجبیل مشاهده شد. هر دوی اینها از عواملی هستند که خطر بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهند.

کمک به درمان سوءِهاضمه‌ی مزمن
سوءِ‌هاضمه‌ی مزمن (دیس‌پپسی) از طریق درد و ناراحتی مکرر در قسمت‌های بالایی معده تشخیص داده می‌شود. به‌نظر می‌رسد تأخیر در تخلیه‌ی معده از عوامل اصلی در بروز سوءِهاضمه باشد.

پس از خوردن سوپ، زنجبیل توانست زمان تخلیه‌ی معده را از ۱۶ دقیقه به ۱۲ دقیقه برساند.

در مطالعه‌ای که بر روی ۲۴ فرد سالم صورت گرفت مشاهده شد مصرف ۱٫۲ گرم پودر زنجبیل قبل از وعده‌ی غذایی می‌تواند سرعت تخلیه‌ی مواد از معده را تا ۵۰٪ افزایش دهد.

کاهش کلسترول
مقادیر بالای کلسترول بد خون (LDL) می‌تواند خطر بیماری‌های قلبی را افزایش بدهد. غذای مصرفی‌تان تأثیر چشمگیری بر سطح LDL دارد. در یک مطالعه‌ی ۴۵ روزه بر روی ۸۵ نفر که کلسترول بالایی داشتند، مصرف ۳ گرم پودر زنجبیل تأثیر چشمگیری در کاهش بیشتر نشانه‌های کلسترول بالا برجای گذاشت.

در یک مطالعه‌ی دیگر که بر روی موش‌های مبتلا به کم‌کاری تیروئید انجام گرفت، عصاره‌ی زنجبیل توانست به اندازه‌ی داروی «آتورواستاتین» در کاهش کلسترول موفق عمل کند.

هر دوی این مطالعات نقش زنجبیل در کاهش کلسترول کل و تری گلیسرید خون را به‌خوبی نشان می‌دهند.

پیشگیری از سرطان
سرطان بیماری جدی‌ای است که در اثر رشد کنترل‌نشده‌ی سلول‌های غیرطبیعی رخ می‌دهد. از عصاره‌ی زنجبیل در برخی مطالعات به‌عنوان درمان جایگزین برای برخی سرطان‌ها استفاده شده است.

خاصیت ضدسرطان زنجبیل به‌خاطر ۶-جینجرول است که به مقدار فراوان در زنجبیل خام یافت می‌شود.

در مطالعه‌ای که بر روی ۳۰ نفر صورت گرفت، ۲ گرم از عصاره‌‌ی زنجبیل در روز توانست به‌طور چشمگیری مولکول‌های پیش‌التهابی را در روده‌ی بزرگ کاهش دهد. هرچند مطالعه‌ی بعدی بر روی افرادی که در خطر سرطان روده‌ی بزرگ قرار داشتند، این یافته‌ها را تأیید نکرد.

همچنین شواهد محدودی وجود دارد که نشان می‌دهد مصرف زنجبیل در کاهش سرطان پانکراس، سرطان سینه و سرطان تخمدان مؤثر است. البته برای تأیید این موضوع به مطالعات بیشتری نیاز است.

بهبود عملکرد مغز و پیشگیری از بیماری آلزایمر
استرس‌هاس اکسیداتیو و التهابات مزمن می‌تواند روند پیری را تسریع کند. اینها از عوامل کلیدی در بروز بیماری آلزایمر و کاهش قدرت شناختی وابسته‌‌به سن هستند.

برخی مطالعات صورت‌گرفته بر روی حیوانات نشان می‌دهد که آنتی اکسیدان‌ها و ترکیبات زیست‌فعال موجود در زنجبیل می‌تواند مانع از واکنش‌های التهابی در مغز شود.

همچنین شواهد دیگری وجود دارد که نشان می‌دهد زنجبیل می‌تواند به‌طور مستقیم عملکرد مغز را بهبود دهد. در مطالعه‌ای که بر روی ۶۰ زن میانسال انجام گرفت مشاهده شد که عصاره‌ی زنجبیل می‌تواند باعث افزایش سرعت عکس‌العمل و تقویت حافظه‌ شود.

همچنین مطالعات حیوانی زیادی نشان می‌دهند که زنجبیل می‌تواند از کاهش عملکرد مرتبط با افزایش سن جلوگیری کند.

مبارزه با عفونت‌ها
جینجرول یک جزءِ زیست‌فعال موجود در زنجبیل تازه است که می‌تواند خطر بروز عفونت ها را کاهش دهد. درواقع عصاره‌ی زنجبیل می‌تواند مانع از رشد بسیاری از انواع باکتری‌ها شود.

به‌همین دلیل زنجبیل در مبارزه با باکتری‌های دهانی مرتبط با بیماری‌های التهابی لثه، مانند پیوره و التهاب لثه (ژنژیویت) مؤثر است.

زنجبیل تازه می‌تواند در برابر ویروس سین‌سیشیال تنفسی که یکی از عوامل شایع عفونت‌های تنفسی است نیز مؤثر باشد.

خلاصه اینکه وقتی یک ماده‌ی طبیعی در دسترس داریم که همه‌ی این مشکلات را برطرف می‌کند، چرا باید سراغ مواد شیمیایی برویم؟ پس همین امروز زنجبیل را دریابید!

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
بستن
بستن